505
گزیده حکمت‌نامه رضوی

فصل دوم

راهنمايى به خواص برخى خوردنى‏ها و نوشيدنى‏ها

۲ / ۱

باقلا

۴۹۵.امام رضا عليه‏السلام: خوردن باقلا، مغز استخوان‏هاى ساق پا را استحكام مى‏بخشد و خون تازه توليد مى‏كند.

۴۹۶.امام رضا عليه‏السلام: باقلا را با پوستش بخوريد ؛ چرا كه معده را پاك مى‏كند.

۲ / ۲

انجير

۴۹۷.امام رضا عليه‏السلام: انجير، بوى بد دهان را مى‏برد، دهان و استخوان‏ها را استحكام مى‏بخشد، مو بر مى‏روياند، درد را مى‏برد و با وجود آن، ديگر به دارويى نياز نيست.

۲ / ۳

خرما

۴۹۸.امام رضا عليه‏السلامـ به نقل از پدرانش، از امام على عليه‏السلام ـ: خربوزه و خرماى رطب نزد پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله آوردند. ايشان از هر دوى آنها خورد و فرمود: «اينها لذيذترين‏اند».


گزیده حکمت‌نامه رضوی
504

الفصل الثاني

إرشادات في خواص بعض الأطعمة والأشربة

۲ / ۱

الباقِلّى

۴۹۵.الإمام الرضا عليه‏السلام: أكلُ الباقِلّى يُمَخِّخُ السّاقَينِ، ويُوَلِّدُ الدَّمَ الطَّريَّ.۱

۴۹۶.عنه عليه‏السلام: كُلوا الباقِلّى بِقِشرِهِ ؛ فإِنَّهُ يَدبَغُ المَعِدَةَ.۲

۲ / ۲

التّين

۴۹۷.الإمام الرضا عليه‏السلام: التّينُ يَذهَبُ بِالبَخَرِ، ويَشُدُّ الفَمَ وَالعَظمَ، ويُنبِتُ الشَّعرَ، ويَذهَبُ بِالدّاءِ، ولا يُحتاجُ مَعَهُ إلى دَواءٍ.۳

۲ / ۳

التَّمر

۴۹۸.الإمام الرضا عن آبائه عن الإمام عليّ عليهم‏السلام: إنَّ النَّبيَّ صلى‏الله‏عليه‏و‏آله اُتِيَ بِبِطّيخٍ ورُطَبٍ فَأَكَلَ مِنهُما وقالَ: هذَانِ الأَطيَبانِ.۴

1.. الكافي : ج ۶ ص ۳۴۴ ح ۲ ، المحاسن : ج ۲ ص ۳۰۸ ح ۲۰۲۶ كلاهما عن البزنطي .

2.. مكارم الأخلاق : ج ۱ ص ۳۹۷ ح ۱۳۴۷ ، الكافي : ج ۶ ص ۳۴۴ ح ۳ عن الإمام الصادق عليه‏السلام .

3.. الكافي : ج ۶ ص ۳۵۸ ح ۱ ، المحاسن ، ج ۲ ، ص ۳۷۲ ، ح ۲۲۹۸ وفيه «حتّى لا» بدل «ولا» وليسفيه «الفم» وكلاهما عن البزنطي .

4.. عيون أخبار الرضا عليه‏السلام : ج ۲ ص ۴۲ ح ۱۴۳ ، صحيفة الإمام الرضا عليه‏السلام : ص ۲۵۰ ح ۱۶۷ كلاهما عنأحمد بن عامر الطائي .

  • نام منبع :
    گزیده حکمت‌نامه رضوی
    سایر پدیدآورندگان :
    محمد محمدی ری شهری، تلخیص: مرتضی خوش نصیب
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1394
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 23101
صفحه از 545
پرینت  ارسال به