385
گزیده شناخت‌نامه قرآن بر پایه قرآن و حدیث

ما قرأتُ الحمدَ عَلى وَجَعٍ سبعينَ مَرّةً إلا سكنَ‏ .
نشد كه سوره حمد را هفتاد بار بر دردى تلاوت كنم و آن درد، آرام نگيرد . ۱
در پايان ، شايان ذكر است كه بيان نمونه‏هايى از نتايج پژوهش‏هاى علمى ، به مفهوم صحّه نهادن بر اين پژوهش‏ها وتفسيرناپذيرى آنها نيست ؛ بلكه تنها به معناى تأييد اجمالى روايات پيش‏گفته با اين نتايج است .

1.ر . ك : ص ۳۷۲ ح ۱۷۹ .


گزیده شناخت‌نامه قرآن بر پایه قرآن و حدیث
384

جمع‏بندى نهايى

در يك جمع‏بندى كلى مى‏توان گفت كه رسالت اصلى قرآن ، درمان بيمارى‏هاى روحى و رذايل اعتقادى ، اخلاقى و رفتارى است . با اين وجود ، روايات پر شمارى در باره درمان بيمارى‏هاى جسمى با قرآن به دست ما رسيده كه اگرچه سند و محتواى دسته‏اى از آنها خدشه‏پذير است ، اما اصل موضوع به دليل روايات فراوان و نيز تجربه عملى ، مسلّم و محرز است . البته به نظر مى‏رسد ميزان تأثير قرآن در درمان ، متناسب با مراتب ايمان ، اخلاص و يقينِ تلاوت‏كننده قرآن است و از اين رو كسانى كه در مراتب برترى قرار دارند بيشتر نتيجه مى‏گيرند ؛ ۱ چنان كه در روايتى آمده است كه سوره حمد را بر هيچ دردى هفتاد بار نخواندم مگر آن كه درد برطرف شد :

1.يكى از نمونه‏هاى قطعى و روشن نقش قرآن در درمان بيمارى‏هاى جسمى ماجرايى است كه آية اللَّه سيد جعفر سيّدان براى اين جانب (رى شهرى) نقل كردند . ايشان فرمود: در ايّام تحصيل [در مشهد] ، غدّه‏اى پشت گردنم در آمده بود كه مختصرى درد مى‏كرد . براى معالجه نزد دكتر شاملو (پدر پروفسور شاملو) رفتم و در همان ايّام ، در درس اشارات آقا شيخ مجتبى قزوينى - كه در منزل تدريس مى‏كرد - شركت مى‏كردم . روزى سرِ درس به دليل درد آن مكرّر به گردنم ، دست مى‏كشيدم . پس از پايان درس ، ايشان فرمود : بنشين با تو كارى دارم ...! و فرمود : «چرا اين قدر به گردنت دست مى‏كشى ؟» جريان را گفتم . ايشان انگشت خود را بر اطراف آن غدّه گذاشت و گفت : «أعوذ باللَّه من الشيطان الرجيم. (أَمْ أَبْرَمُواْ أَمْرًا فَإِنَّا مُبْرِمُونَ ؛ يا در كارى پاى فشرده‏اند ، ما نيز پاى مى‏فشاريم) (زخرف : آيه ۷۹)» . جمله‏اى هم اضافه كرد كه نفهميدم . از منزل ايشان كه بيرون آمدم ، هيچ اثرى از آن غدّه نبود .

  • نام منبع :
    گزیده شناخت‌نامه قرآن بر پایه قرآن و حدیث
    سایر پدیدآورندگان :
    محمّد محمّدی ری‌شهری، با همکاری: جمعی از پژوهشگران
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1392
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 24645
صفحه از 597
پرینت  ارسال به