رواييِ محتوايي: براي بررسي رواييِ محتوايي اين پرسشنامه و بررسي اين مسئله که: «آيا اين پرسشنامه، کيفيت ارتباط افراد را با خدا ميسنجد؟»، متن نهايي تهيه شده، به منظور نظرسنجي در خصوص مرتبط و مناسب بودن پرسشها براي اندازهگيريِ ارتباط با خدا در چارچوب ابعاد ششگانه مورد نظر، براي تعدادي از کارشناسان مباحث اسلامي (استادان حوزه علميه قم) و متخصّصان روانشناسي، ارسال شد. همچنين متن نهايي، در اختيار تعدادي از دانشجويان قرار گرفت تا آن را از نظر آساني اجرا و درک و فهم آسان متن و نيز سهولت ايجاد ارتباط با آزمودني، مورد ارزيابي قرار دهند. در اين مرحله نيز با توجّه به پيشنهادهاي ارائه شده از سوي ارزيابي کنندگان، تغييرات و اصلاحات اندکي در متن برخي از مواد پرسشنامه، اعمال شد و سپس متن نهايي شده پرسشنامه ۶۷ سؤالي، تکثير گرديد (ر.ک: ضميمه شماره۲).
روايييابي سازه: در مطالعهاي مقدّماتي، پرسشنامه ياد شده بر روي ۹۸ نفر از دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي و افراد ساکن تهران، همراه با يک پرسشنامه خود گزارشدهي، اجرا شد. پرسشنامه خودگزارشدهي، اطلاعاتي در باره اين که آزمودني، چه قدر مسائل ديني را رعايت ميکند، به دست ميدهد. نتايج، با استفاده از آزمون «تحليل کراسکال واليس»، نشان داد که پرسشنامه، از روايي سازه بالايي برخودار است و بنا بر اين، آزمون ساخته شده، توانايي تشخيص افراد و گروههاي مختلف را از نظر ارتباط با خدا داراست.
اعتبار پرسشنامه: اعتبار آزمون، بر اساس اجراي مقدّماتي، روي ۹۴ نفر دانشجو به وسيله آلفاي کرونباخ، ۸۱/۰ به دست آمد.
فرايند نمرهگذاري پرسشنامه
مقياس ۶۷ مادهاي ارتباط با خدا، با توجّه به فرهنگ جامعه اسلامي ايران، در شش بُعد، ساخته شد. هر يک از مواد اين مقيأس، توصيف کوتاهي از چگونگي ارتباط افراد با خداست. آزمودنيها پس از مطالعه هر جمله، ميزان تطابق آن را با حالات و تجربههاي خود در ارتباط با خدا، بر روي يک مقياس پنج درجهاي، از «کاملاً مخالف» تا «کاملاً موافق»، تعيين ميکنند. نتيجه انجام شدن اين آزمون، شش نمره