میدهند. این چند جلد با جستاری مستقل تکمیل میشود که بهاختصار به معرفی همه مدرسههای کلامی امامیه میپردازد. البته، این پژوهشهای آغازین، هماکنون با مطالعات عمیق و جامعتر در پژوهشکده در حال پیگیری است و به تدریج فرآوردههای آن نیز تقدیم جامعه علمی خواهد شد. فروتنانه بضاعت خویش را به عرصه نقد و نظر متخصصان میسپاریم و پیشنهادها و پشتیبانیهای آنان را امید میبندیم.
سپاسگزاریم از کسانی که در این مسیر ما را با لطف خود نواخته و منتدار خویش ساختهاند. پیش از همه باید از آیةاﷲ ریشهری «رئیس مؤسسه دارالحدیث و پژوهشگاه قرآن و حدیث» که بردبارانه و گشادهدست همه امکانات لازم برای شکلگیری این برنامه پژوهشی را فراهم آوردند، تشکر کنیم و نیز قائم مقام پژوهشگاه جناب حجتالاسلام و المسلمین دکتر رضا برنجکار و مدیران و همکاران ارجمندشان را سپاس میگوییم که مساعدتهای بیدریغ ایشان همواره توشه راه پرفراز و نشیبمان بوده است و سرانجام، تلاش مدیران و محققان گرانمایهای را قدر مینهیم که همّت و مهارت آنان، دستمایه اصلی این پژوهشکده برای دستیابی به اهداف خطیر و افقهای بلند آینده است و در این میان، به ویژه از حجتالاسلام والمسلمین اکبر اقوام کرباسی، معاونت پژوهشکده یاد میکنیم که خستگیناپذیر در سامان بخشیدن به همه فعالیتها یار و مددکاری وفادار و مشفق است. در آخر لازم است بهطور ویژه از پژوهشگرانی که مقالات این مجموعه حاصل تلاش علمی آنان است قدردانی کنیم و همت و تلاش حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی حسینیزاده را در به سامان رساندن و تنظیم این مجموعه ارج نهیم.
این همه توفیقات را تنها به لطف حضرت حقتعالی میدانیم و بر این نعمت، سر سپاس و ستایش بر آستان جلال او میساییم و سایه عنایت مولایمان حضرت ولیّ عصر(عج) را بزرگترین سرمایه برای به انجام رساندن رسالت بزرگ پاسداری از معارف مکتب وحی میشماریم.
محمّد تقی سبحانی
رئیس پژوهشکده کلام اهل بیت علیهم السلام