محمد بن احمد بن یحیی از سهل بن زیاد و نیز ابن ولید این کتاب را از طریق سعد بن عبداللّٰه و حمیری، از احمد بن ابیعبداللّٰه برقی از سهل روایت کرده است.۱
بنابر این گزارش، کتاب سهل بن زیاد را بسیاری از مشایخ قم و از جمله سعد بن عبداللّٰه، عبداللّٰه بن جعفر حمیری، محمد بن احمد اشعری، محمد بن یحیی عطّار و ابن ولید روایت کردهاند و این عمل با عدم سماع و روایت از سهل، که دیدگاه احمد اشعری بود، هماهنگ نیست. نیز میدانیم محمد بن احمد بن یحیی در نوادر الحکمه از سهل روایت کرده بود. اگرچه پارهای از رجال این کتاب و از جمله سهل بن زیاد، از سوی ابن ولید و صدوق استثنا شدند، نقل روایات سهل در نوادر الحکمه، نشاندهنده اعتماد محمد بن احمد بن یحیی بر روایات سهل است.
مراجعه به منابع حدیثی موجود از مدرسه قم نیز روایت مشایخ این حوزه از سهل بن زیاد را نشان میدهد. تنها در کتاب کافی ۱۹۱۸ روایت از سهل بن زیاد آمده است که رقم درخور توجهی است. از این تعداد، ۱۵۵۴ روایت از طریق عدّه کلینی از سهل نقل شده است. این عدّه عبارتاند از: علی بن محمد بن علان، محمد بن ابیعبداللّٰه، محمد بن الحسن و محمد بن عقیل الکلینی. اگرچه عمده طریق کلینی به میراث سهل، از جهت مشایخ رازی است، میراث سهل را ابن ولید و صدوق نیز با طرق قمی روایت کرده است. شیخ صدوق، در کتابهای امالی، توحید، کمال الدین، معانی الاخبار، عیون أخبار الرضا، علل الشرایع، خصال، من لایحضره الفقیه، ثواب الأعمال و دیگر آثارش، روایات متعددی از سهل بن زیاد نقل کرده است. این روایات از طریق مشایخ بزرگ قم، مانند صفّار، سعد بن عبداللّٰه، محمد بن یحیی عطار، احمد بن ادریس و حسن بن متّیل روایت شدهاند.
پارهای از روایات سهل نیز در محاسنِ برقی، بصائر الدرجاتِ صفّار، تفسیرِ علی بن ابراهیم و کامل الزیاراتِ ابن قولویه نقل شده است.
میدانیم صفّار، سعد بن عبداللّٰه، علی بن ابراهیم، عبداللّٰه بن جعفر و محمد بن یحیی در طبقه