همانگونه که از جمله اخیر شیخ صدوق پیداست، توقیعات حضرت عسکریعلیه السلام به دست او رسیده است.
کتاب فضل الدعاء صفّار
روایتی در کتاب عدة الداعی ابنفهد حلی (م ۸۴۱ق) وجود دارد که ایشان از کتاب الدعاء صفّار نقل کرده است. همچنین علی بن موسی بن طاووس (م ۶۶۴ق) در رسالة محاسبة النفس خود از کتاب فضل الدعاء صفّار نقل میکند.۱ همچنین ابراهیم بن على عاملى (م ۹۰۵ق) در کتاب المصباح خود از این کتاب نقل کرده است؛ بنابراین، کتاب فضل الدعاء صفّار حداقل تا قرن دهم موجود بوده است.
نشر احادیث صفّار
متأسفانه بسیاری از آثار حدیثی شیعه در اثر گذر زمان از بین رفته است. نگارش جوامع حدیثی، یکی از عوامل مهمی بوده که سبب از بین رفتن برخی از آثار بوده است. با وجود جوامع حدیثی مانند الکافی، من لایحضره الفقیه، تهذیب و استبصار، دیگر به برخی کتب حدیثی نیازی احساس نمیشد؛ بنا بر این نسخههای فراوانی از کتابهای حدیثی بر اثر استنساخ نشدن از بین رفتهاند. کتابهای صفّار نیز این قاعده کلی مستثنا نبوده است؛ چنانکه از اصول چهارصدگانه چیزی باقی نمانده است. بدیهی است نشر آثار در قرون گذشته بهسختی صورت میگرفته و شرایط امروزه را نداشته است؛ در نتیجه اگر کتابی میتوانست جانشین سایر کتابها شود، تنها به نسخهبرداری از آن اکتفا میشده است.
شیخ صدوق بسیاری از احادیث صفّار را در آثارش نقل کرده است. هرچند دقیقاً نمیتوان میزان و تعداد احادیث صفّار را در آثار شیخ صدوق بررسی کرد؛ زیرا تمام آثار شیخ صدوق موجود نیستند، اما در آثاری که باقی ماندهاند و اکنون در دسترس ما هستند او بیش از ۸۲۶ حدیث از صفّار نقل کرده است. از این تعداد ۱۴۴ حدیث در کتابهای ثواب الاعمال، ۱۴۴ حدیث در علل الشرایع، ۱۰۹ حدیث در الخصال، ۶۶ حدیث در معانی الاخبار، ۶۴ حدیث در الامالی، ۶۲ حدیث در من لایحضره الفقیه، ۵۳ حدیث التوحید، ۳۱ حدیث در کمال الدین و تمام النعمه، ۲۹ حدیث در عیون اخبار الرضاعلیه السلام، ۹ حدیث در فضائل الاشهر الثلاثه، ۴ حدیث در فضائل