53
فرهنگ نامه زیارت عتبات بر پایه منابع معتبر

حسن عليه‏السلام، از پدرش امير مؤمنان عليه‏السلام با همين ضمانت، و امير مؤمنان عليه‏السلام از پيامبر خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله، از جبرئيل با همين ضمانت.

بى‏ترديد، خداوند، با خود اين گونه سوگند ياد كرده است: هر كس حسين عليه‏السلام را از نزديك يا دور، با اين زيارت‏نامه در روز عاشورا زيارت كند و اين دعا را بخواند، زيارتش را مى‏پذيرم و او را شفيعِ درخواستش مى‏كنم تا به هر كجا كه برسد، و خواسته‏هايش را به او عطا مى‏كنم و از نزد من ناكام باز نمى‏گردد ؛ بلكه او را شادمان و با روشنىِ چشمش به رواشدن حاجتش و دستيابى به بهشت و آزادى از آتش، باز مى‏گردانم و شفاعت او را در باره هر كس، جز دشمن اهل بيت، مى‏پذيرم.

خداى متعال، بر اين مطلب در برابر خود، سوگند ياد كرده و ما را گواه گرفته است بر آنچه فرشتگان بر آن گواه بودند.

و جبرئيل فرمود: اى محمّد ! خداوند، مرا به مژده‏رسانى بر تو، و براى على، فاطمه، حسن و حسين و نيز امامان از نسل تو تا روز قيامت روانه كرد. پس شادى‏ات ـ اى محمّد ـ و شادى على، فاطمه، حسن و حسين، امامان و شيعيانتان، تا روز قيامت، مستدام باد !».

سپس صفوان گفت: امام صادق عليه‏السلام به من فرمود: «اى صفوان ! هنگامى كه حاجتى به خدا پيدا مى‏كنى، در هر جا كه هستى، اين زيارت را بخوان و اين دعا را بكن و حاجتت را از خدايت بخواه كه از سوى خدا، بر آورده مى‏شود، و خدا به خاطر لطف و عنايتى كه نسبت به پيامبرش دارد، با وى خُلف وعده نمى‏كند ؛ و البته ستايش، ويژه خداست». و زيارت اين است:

السَّلامُ عَلَيكَ يا رَسولَ اللّهِ، السَّلامُ عَلَيكَ يا صَفوَةَ اللّهِ، السَّلامُ عَلَيكَ يا أمينَ اللّهِ، السَّلامُ عَلى مَنِ اصطَفاهُ اللّهُ وَاختَصَّهُ وَاختارَهُ مِن بَرِيَّتِهِ، السَّلامُ عَلَيكَ يا خَليلَ اللّهِ ما دَجَى اللَّيلُ وغَسَقَ، وأَضاءَ


فرهنگ نامه زیارت عتبات بر پایه منابع معتبر
52

ارْتَضى»۱.۲

۳ / ۴

زيارت چهارم

در كتاب المزار الكبير از سيف بن عميرة نقل شده كه مى‏گويد: با صفوان بن مهران جمّال و گروهى از اصحاب، پس از آمدن امام صادق عليه‏السلام به سوى نجف آمديم و امير مؤمنان عليه‏السلام را زيارت كرديم.

هنگامى كه از زيارت فارغ شديم، صفوان، صورتش را به سوى [كربلا، مدفن] ابا عبد اللّه‏ عليه‏السلام كرد و گفت: از اين جا، كنار سرِ امير مؤمنان عليه‏السلام، حسين عليه‏السلام را زيارت مى‏كنيم ؟

صفوان گفت: با سَرورم ابو عبد اللّه‏ امام صادق عليه‏السلام، به اين جا وارد شدم و امام عليه‏السلام، همين گونه كه ما زيارت كرديم، انجام داد و پس از نماز، اين دعا را همان گونه كه ما خوانديم، خواند و وداع كرد.

سپس به من فرمود: «اى صفوان ! اين زيارت را به ياد بسپار و آن را بخوان و با آن، آن دو (امير مؤمنان عليه‏السلام و امام حسين عليه‏السلام) را زيارت كن. پس همانا من از جانب خداى متعال، ضامن هستم براى هر كس كه با اين زيارت‏نامه، زيارت كند و اين دعا را بخواند، از نزديك يا دور، زيارتش پذيرفته مى‏گردد، كوشش وى سپاس‏گزارى مى‏شود، سلامش در پسِ پرده نمى‏ماند و مى‏رسد، و حاجتش هر چه باشد، از سوى خدا بر آورده مى‏شود و خدا جواب مى‏دهد.

اى صفوان ! اين زيارت را با همين ضمانت از پدرم يافتم و پدرم از پدرش على بن الحسين عليه‏السلام و على بن الحسين عليه‏السلام از پدرش حسين عليه‏السلام، و حسين عليه‏السلام از برادرش

1.. انبيا : آيه ۲۸ .

2.. تهذيب الأحكام : ج ۶ ص ۲۸ ح ۵۴ ، الكافى : ج ۴ ص ۵۶۹ ح ۱ با عبارت مشابه .

  • نام منبع :
    فرهنگ نامه زیارت عتبات بر پایه منابع معتبر
    سایر پدیدآورندگان :
    محمّد محمّدی ری‌شهری، با همکاری: جمعی از پژوهشگران
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1393
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 27956
صفحه از 510
پرینت  ارسال به