همچنين بزنطى نقل كرده كه او مىگويد: امام رضا عليهالسلام فرمود: «يك عمره در ماه رمضان، برابر با يك حج است و اعتكاف يك شب در ماه رمضان، برابر با يك حج است و اعتكاف يك شب در مسجد پيامبر خدا صلىاللهعليهوآله و نزد قبر او، برابر با يك حجّ و عمره است، و هر كس حسين عليهالسلام را در دهه آخر ماه رمضانْ زيارت كند و نزد او اعتكاف كند، گويى كه نزد قبر پيامبر صلىاللهعليهوآله معتكف شده است، و هر كس نزد قبر پيامبر خدا صلىاللهعليهوآله اعتكاف كند، برايش از حجّ و عمره پس از حَجَّة الإسلام، بهتر است».
[همچنين] امام رضا عليهالسلام فرمود: «و هر كس كه حسين عليهالسلام را در ماه رمضان زيارت مىكند، بايد بكوشد تا شب جُهَنى را از دست ندهد ؛ همان شب بيست و سوم را كه اميد مىرود، شب قدر باشد».
[نيز] فرمود: «و كمترين اندازه اعتكاف، ساعتى ميان نماز مغرب و عشاست كه هر كس آن را در اعتكاف به سر برَد، نصيبش را از شب قدربرده است».۱
از امام جواد عليهالسلام روايت شده كه مىفرمايد: هر كس در شب بيست و سوم ماه رمضان، حسين عليهالسلام را زيارت كند، يعنى همان شبى كه اميد مىرود شب قدر باشد: «فِيهَا يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ ؛۲ در آن شب، همه كارهاى حكيمانه از هم جدا [و مقدّر]مىشوند»، روح بيست و چهار هزار فرشته و پيامبر كه اجازه زيارت حسين عليهالسلام را در آن شب از خدا خواستهاند [و فرود آمدهاند]، با او مصافحه مىكنند.۳
محمّد بن مشهدى۴ در كتاب «المزار الكبير»، زيارتنامهاى براى امام حسين عليهالسلام در شب قدر و
1.. الإقبال : ج ۱ ص ۳۵۸ ، بحار الأنوار : ج ۹۸ ص ۱۵۱ .
2.. دخان : آيه ۴ .
3.. الإقبال : ج ۱ ص ۳۸۳ ، بحار الأنوار : ج ۹۸ ص ۱۶۶ و ج ۱۰۱ ص ۱۰۰ ح ۳۱ .
4.. ابو عبد اللّه محمّد بن جعفر مشهدى م ۶۱۰ ق ، از عالمان و محدّثان و از مشايخ اجازه در قرن ششم هجرى است . شهيد اوّل (م ۷۸۶ق) به كتابهاى او طريق داشته و شيخ حرّ عاملى (م ۱۱۰۷ ق) او را ستوده و وى را فاضل ، محدّث و صدوق ناميده است . سيّد ابن طاووس نيز در كتب ادعيه و زيارات خود ، از او بهره گرفته و بر او اعتماد كرده است (ر . ك : دانشنامه امام حسين عليهالسلام : ج ۱ ص ۸۱) .