191
فرهنگ نامه زیارت عتبات بر پایه منابع معتبر

باب يكم: فضيلت زيارت سيّد الشّهداء علیه السلام

ملاحظه رواياتى كه در باره فضيلت زيارت امام حسين عليه‏السلام آمده‏اند و مقايسه آنها با رواياتى كه در باره فضيلت زيارت ديگر افراد خاندان رسالت رسيده‏اند، به روشنى نشان مى‏دهد كه زيارت امام حسين عليه‏السلام، بيش از ديگران، مورد تأكيد قرار گرفته است.

اين احاديث، نه تنها زيارت سيّد الشهدا عليه‏السلام را با فضيلت‏ترين كار و همانند زيارت خدا و پيامبر او توصيف مى‏نمايند، بلكه تصريح مى‏كنند كه زيارت ايشان، بر هر مؤمنِ معترف به امامت اهل بيت عليهم‏السلام لازم است و كسى كه بتواند او را در كربلا زيارت كند و خوددارى نمايد، حقّى از حقوق خدا و پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله را ترك كرده و با اين جفاكارى، مورد عاقّ اهل بيت عليهم‏السلام واقع مى‏گردد و بدين سان، از خير و بركات فراوانى محروم مى‏شود و از ايمان و عمرش، كاسته مى‏گردد.

بركات زيارت امام حسين عليه‏السلام

زيارت سيّد الشهدا عليه‏السلام، اگر با آداب و شروط آن انجام شود، كيميايى است كه جان آدمى و زندگى او را متحوّل مى‏سازد. بر پايه روايات، زيارت آن بزرگوار، آثار و بركات بسيارى دارد، از جمله اين كه: فرشتگان الهى، براى زائر امام حسين عليه‏السلام،


فرهنگ نامه زیارت عتبات بر پایه منابع معتبر
190

گفتنى است كه امام على عليه‏السلام، در دوران خلافت خود، حدّ اقل، سه بار از سرزمين كربلا، عبور كرده است: دو بار در مسير رفت و بازگشت از جنگ صِفّين، و يك بار در مسير حركت براى جنگ نهروان.۱ از اين رو، مطالب فراوانى در اين سفرها در مورد حادثه كربلا از آن امام عليه‏السلام، گزارش شده است.

نكته ديگر اين كه در اين سفرها، دو فرزند بزرگوار امير مؤمنان عليه‏السلام، حسن عليه‏السلام و حسين عليه‏السلام نيز ايشان را همراهى مى‏كرده‏اند. لذا امام حسين عليه‏السلام، در محرّم سال ۶۱ هجرى، لا اقل، چهارمين بارى بوده كه به سرزمين كربلا، گام مى‏نهاده است و پرسش از نام آن وادى، هنگام ورود به آن، بدين معنا نيست كه تا آن زمان به آن مكان نيامده بوده است.۲

1.. براى آگاهى از مسير حركت امير مؤمنان على عليه‏السلام در نبرد صِفّين و نهروان ، ر .ك : دانش‏نامه امير المؤمنين عليه‏السلام : ج ۵ ص ۲۷۸ نقشه شماره ۵ و ج ۶ ص ۵۰۴ نقشه شماره ۶ .

2.. ر . ك : دانش‏نامه امام حسين عليه‏السلام : ج ۳ ص ۲۴۷ .

  • نام منبع :
    فرهنگ نامه زیارت عتبات بر پایه منابع معتبر
    سایر پدیدآورندگان :
    محمّد محمّدی ری‌شهری، با همکاری: جمعی از پژوهشگران
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1393
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 28194
صفحه از 510
پرینت  ارسال به