باب مزاح با لبخند] فرمود: «به من گفتهاند: شيخ گردنكلفت! زحمت غذا به دهان گذاشتن را هم از تو برداشتيم. دستور داديم از اين به بعد ، غذا را به دهانت بگذارند!» .
سعدى، چه زيبا حال چنين انسانهاى عارف و وارستهاى را در اين ابيات ، ترسيم كرده است :
به جهان ، خرّم از آنم كه جهان ، خرّم از اوستعاشقم بر همه عالم كه همه عالم از اوست
به حلاوت بخورم زهر كه شاهد ، ساقى استبه ارادت بكشم درد كه درمان هم از اوست
غم و شادى برِ عارف چه تفاوت دارد؟ساقيا ! باده بده ، شادى آن كاين غم از اوست .
بىترديد، كسانى كه به اين مرتبه از كمالات نفسانى رسيدهاند، از شادترين و گواراترين زندگىها برخوردارند. از اين رو، شخص باايمان ، هميشه شاد و بانشاط است . امام على عليه السلام در تبيين ويژگىهاى مؤمن مىفرمايد:
المُؤمِنُ هُوَ الكَيِّسُ الفَطِنُ ، بِشرُهُ في وَجهِهِ وحُزنُهُ في قَلبِهِ ... هَشّاشٌ بَشّاشٌ لا بِعَبّاسٍ ولا بِجَسّاسٍ صَليبٌ كَظّامٌ بَسّامٌ ... تَراهُ بَعيداً كَسَلُهُ ، دائِماً نَشاطُهُ .۱
مؤمن ، زيرك و هوشمند است . شادىهايش در چهره او و اندوهش در دل اوست ... گشادهچهره و خوشروست، نه ترشرو و تفتيشگر . با صلابت است و [با اين حال] فرو خورنده خشم است و پر تبسّم ... . او را از سستى [و تنبلى] به دور مىبينى و همواره با نشاط .
۳ - ۱ - ۲ . اعتماد به خدا
يكى از مسائل مهمّ زندگى ما، داشتن نقطه اتّكاست. ما در زندگى ، به نقطه اتّكايى نيازمنديم كه به آن تكيه كنيم تا امور زندگى را سامان دهيم و مشكلات آن را حل كنيم. سؤال اصلى اين است كه چه چيزى مىتواند نقطه اتّكاى انسان باشد؟ بديهى