همچنين در روايات اسلامى ، از صلوات بر پيامبر و اهل بيت عليهم السلام به عنوان عامل كاهنده غم ، ياد شده است. در بُعد ديگر اين روش درمانى ، پشيمانى از گناه و جبران گذشته قرار دارد. از آن جا كه گناه ، عامل اندوه است ،۱ جبران و برطرف كردن آن ، اهميت مىيابد. در اين باره ، مسئله توبه و استغفار۲ قرار دارد كه در آن ، انسان به گناه خود اعتراف و تقاضاى عفو مىنمايد.
۲ - ۶ . درمانهاى طبيعى
يكى از جالبترين نكاتى كه براى درمان نگرانىها ، در آموزههاى اسلامى ديده مىشود ، رهنمودهايى است كه به درمان طبيعى اين بيمارى اختصاص دارد . اين رهنمودها ، در واقع ، به اين واقعيت اشاره دارند كه الگوى اسلام ، براى درمان نگرانىهاى زندگى ، تكبُعدى نيست ؛ بلكه يك الگوىِ چند بُعدى و پاسخگوى نيازهاى همه ابعاد وجودىِ انسان است .
به سخن ديگر ، انسان ، موجودى چندبُعدى ، و داراى نيازهاى گوناگون مادّى و معنوى است . بدين جهت ، نگرانىهاى او ، پيوند با نيازهاى واقعى او در زمينههاى مختلف دارد و برنامهاى كه اسلام براى درمان نگرانىهاى او ارائه كرده ، آميزهاى است از عوامل مادى و معنوى ، كه همه آنها تا در كنار هم قرار نگيرند ، از كارآيى لازم برخوردار نخواهند بود .
عوامل معنوى درمان نگرانى ، عبارت اند از : معرفتها ، باورها و خصوصيات اخلاقى و رفتارىِ ويژهاى كه شرح اجمالى آنها گذشت و امّا عوامل مادى و يا طبيعى درمان نگرانى ، عبارت است از :