لاول توماس هم چنين عقيدهاى دارد ؛ چون اخيراً شبى را در مزرعهاش به روز آوردم و ديدم جملات زير را از «زبور» داوود در قاب قشنگى گذاشته و به ديوار اتاق كارش آويزان كرده است تا همه موقع آن را ببيند : «امروز روزى است كه خدا آفريده است . ما از آن لذّت خواهيم برد و به خوشى خواهيم گذراند» .
جان روسكين نيز در روى قطعه سنگ صافى كلمه «امروز» را حك كرده و روى ميز تحريرش گذاشته بود . اگر چه من مثل او قطعه سنگى روى ميزم نيست ، ولى در عوض ، يكى از اشعار مؤثّر نمايشنامه نويس نامى هند «كاليداسا» را نوشتهام و روى آيينهام چسباندهام تا هر روز صبح كه ريشم را مىتراشم ، به آن نگاه كنم و براى هميشه در خاطرم نقش ببندد» .۱
خلاصه سخن اين كه در الگوى اسلامىِ درمانىِ نگرانىها ، عناصر عملى و رفتارى نيز نقش مهمّى دارند. اشتغال به كار ، پرهيز از كارهاى ناروا ، انجام دادن انواع كارهاى شايسته بويژه گرهگشايى از كار ديگران ، توسّل به أهل بيت عليهم السلام ، و غنيمت شمردن فرصت حال ، موجب كاهش فشار روانى و اضطراب مىگردند.
۲ - ۵ . درمانهاى عبادى
از مهمترين راههاى درمان، درمان معنوى است. از آنجا كه دين ، ريشه در سرشت آدمى دارد ، قطع رابطه با خداوند متعال و فقدان حسّ معنوىِ متعالى و ناب به او، دليل بسيارى از نگرانىها و ناراحتىهاست.۲ به همين جهت، اصلاح اين اشتباه و تأمين نياز معنوى، از راههاى مؤثّر در درمان استرس و اضطراب است .