۲۰۴.امام على عليه السلام : براى آن كار خيرى كه پيش فرستادهاى، بسيار شادمان باش و بر آنچه از آن از دست دادهاى، بسيار اندوهگين .
۲۰۵.امام على عليه السلام : در بلا، گشادهرو باش و در ناملايمات، دلخوش .
۲۰۶.امام على عليه السلام : شادمانى مؤمن، در فرمانبرى از پروردگارش است و اندوهش، در نافرمانى از او .
۲۰۷.امام زين العابدين عليه السلام - در دعايش هنگامى كه چيزى او را اندوهگين مىكرد - : خدايا! بر محمّد و خاندانش درود فرست و تمجيد و مدح و ستايشم را در همه حال براى خود قرار ده تا براى آنچه از دنيا به من دادهاى ، سرخوش نگردم، و براى آنچه از دنيا به من ندادهاى ، اندوهگين نشوم .
۲۰۸.امام باقر عليه السلام - در سفارشش به جابر بن يزيد جُعفى - : اگر مورد ستايش قرار گرفتى ، شاد مشو و اگر نكوهش شدى ، بيتابى مكن و در آنچه در بارهات گفته شده، انديشه نما . اگر آنچه گفتهاند در تو هست، مصيبت افتادن از چشم خداوند، به سبب خشمناك شدنت از حقيقت، بزرگتر از مصيبت از چشمِ مردم افتادن است كه از آن هراسانى . و اگر خلاف آن باشى كه گفتهاند، اين خود، ثوابى است كه بىرنج به دست آوردهاى .
بِدان كه تو ياور ما نيستى مگر زمانى كه همه همشهريانت بر ضد تو همداستان شوند و بگويند: تو مرد بدى هستى، امّا اين سخن، تو را اندوهگين نسازد و بگويند: تو مرد خوبى هستى، امّا اين سخن، شادمانت نگرداند؛ بلكه مىبايست خود را با قرآن بسنجى ، اگر پوينده راه آن بودى و به آنچه به بىاعتنايى بدان فراخوانده است، بىاعتنا و به آنچه بدان ترغيب كرده است، راغب و از آنچه از آن ترسانده است، ترسان بودى، پس پايدارى كن و خوش باش؛ زيرا چيزى كه دربارهات گفته شده به تو زيانى نمىرساند ؛ امّا اگر از قرآن جدا بودى ، چرا بايد به خود مغرور گردى؟