عبارت اند از: صفتِ «توبهپذيرى» خداى سبحان، پذيرش توبه حقيقى تا واپسين لحظات زندگى، عوامل پذيرفته شدن توبه و موانع آن، و هشدارى در باره گفتن اين سخن كه «فلانى را خدا نمىآمرزد!».
در فصل چهارم، نمونههايى از توبههاى پذيرفته شده مانند: توبه قوم يونس عليهالسلام و توبه شمارى از گنهكاران در عصر پيامبر صلىاللهعليهوآله گزارش شده اند.
فصل پنجم، در باره آثار و بركات توبه است، از جمله: آمرزش گناهان، پاكيزگى و سلامت دل، محبوبيت نزد خداوند متعال، پوشش گناهان و زشتىها، تبديل سيئات به حسنات و تبيين آن، ورود به بهشت و داشتنِ خير دنيا و آخرت.
در فصل ششم، گونههاى توبه تبيين مىشوند كه عبارت اند از: توبه عام، توبه خاص، توبه نهان، توبه آشكار، توبه رباخوار، توبه كسى كه مالش با حرام در آميخته است، توبه غيبت كننده، توبه كسى كه حقّ الناس به گردن دارد. در اين فصل همچنين تحليلى در باره توبه انبيا و اوصيا و تحليل ديگرى در باره گونههاى توبه آمده است.
فصل هفتم نيز به چند نمونه از دعاهايى اختصاص دارد كه از خاندان رسالت در باره توبه روايت شدهاند.
تقدير و سپاس
از همه همكاران عزيز و بزرگوار در «پژوهشكده علوم و معارف حديث» و «مديريت آمادهسازى كتاب» كه در پديد آوردن اين اثر و ساماندهى نهايى آن نقش داشتهاند، صميمانه سپاسگزارم، بويژه فاضل گرامى جناب آقاى رسول افقى كه جمعآورى آيات و احاديث اين فرهنگنامه با همكارى ايشان انجام شد، و حجج اسلام: هادى صادقى و عبد الهادى مسعودى كه به ترتيب، نگارش دو و يك بيان به قلم آنان انجام گرفت.