۱۳۳.تهذیب الأحکامـ به نقل از علی بن ابی حمزهٔ بطائنی ـ: از امام صادق علیه السلام در باره غسل دو عید [فطر و قربان] پرسیدم که آیا واجب است؟
فرمود: "آن سنّت (مستحب) است”.
گفتم: [غسل] جمعه چهطور؟
فرمود: "آن نیز سنّت (مستحب) است”.
۱۳۴.تهذیب الأحکامـ به نقل از سَماعة بن مهران ـ: امام صادق علیه السلام در باره کسی که در آغاز روز جمعه غسل نکرده است، فرمود: "در پایان روز، آن را به جا آوَرَد و اگر [موقعیت مناسبی] نیافت، آن را در روز شنبه انجام دهد”.
۱۳۵.تهذیب الأحکامـ به نقل از عبد الله بن بُکير ـ: از امام صادق علیه السلام در باره کسی که غسل روز جمعه را به جا نیاورده، پرسیدم. فرمود: "روز جمعه تا هنگام شب غسل کند و اگر انجام نداد، روز شنبه غسل نماید”.
۱۳۶.الکافیـ به نقل از حسين بن خالد ـ: از امام کاظم علیه السلام پرسیدم: از چه رو غسل جمعه لازم شده است؟ فرمود: "خداوند متعال، نماز واجب را با نماز نافله جبران کرد و نیز روزه واجب را با روزه نافله و وضوى واجب را با غسل جمعه جبران ساخت، [یعنی] آنچه را از سهو و کوتاهی و فراموشی و کمبود که در آن واجبات، پدید آمده باشد”.
۱۳۷.الکافیـ به نقل از حسين بن موسى بن جعفر علیه السلام به نقل از مادرش و اُمّ أحمد دختر موسى ـ: در بیابان همراه امام کاظم علیه السلام بودیم و قصد رفتن به بغداد را داشتیم. در روز پنجشنبه به ما فرمود: "امروز برای فردا جمعه غسل کنید؛ زیرا فردا آب در آن جا کم است”. از این رو، روز پنجشنبه برای روز جمعه، غسل کردیم.