تمامى كتابهاى تأليف شده را نسبت به حديث مورد نظر ملاحظه كند، صدور و عدم صدور حديث، برداشتهايى كه از اين حديث در زمان هاى مختلف توسّط علما و دانشمندان شده، همه و همه را مورد توجه قرار دهد و استنباط خود را به قرآن عرضه نمايد و اظهار نظر كند.
اصل دوّم در تحقيق، ايجاد سهولت در دسترسى به مطلب است. محقق بايد به گونه اى عمل كند كه خواننده به راحتى بتواند مطلب مورد نياز خود را بيابد و به آنچه ائمه و پيشوايان ما در مورد زندگى بهتر در دنيا و حسن عاقبت و سعادتمندى در آخرت بيان فرموده اند نائل آيد. اين كار نياز به برنامه ريزى، سرمايه گذارى و تلاش مداوم دارد و لازم است از تكنيكهاى روز استفاده شود تا آنچه فرايند تحقيقات يك محقق است، به سادگى، با سرعت و در همه جاى جهان قابل استفاده باشد. در همين زمينه مى توان با شبكه جهانى اطلاعات ارتباط برقرار نمود، و يافته هاى خود را به جهان عرضه كرد كه متأسفانه هنوز در اين زمينه كار جدّى صورت نپذيرفته است.
علوم حديث: چه كارهايى را هم اكنون در دست پژوهش داريد؟
محمدى رى شهرى: اولين كارى كه در دست پژوهش داريم و اميدواريم به زودى براى انتشار آماده شود كتابى تحت عنوان «مَنْ هُمْ اَهْلُ البيت؟» است كه براى نگارش آن بيش از چهارصد متن و مصدر حديثى مورد استفاده قرار گرفته است و تصور من اين است كه كتابى به جامعيّت آن و با استفاده از احاديث شيعه و سنى تاكنون در معرفى اهل بيت نوشته نشده است. اين اولين اثرى است كه پس از افتتاح مركز تحقيقات دارالحديث منتشر خواهد شد. كتابهاى ديگرى نيز پس از آن منتشر خواهد شد، مانند: «العقل و الجهل فى الكتاب والسنة»، «العلم فى الكتاب والسنة»، «الحج فى الكتاب والسنة»، «الصلوة فى الكتاب والسنة» و «كتاب الامام على ـ ع ـ » كه در زمينه تأليف و تدوين اين كتاب، شخصاً فوق العاده وقت گذاشته ام؛ كتابى است حقيقتاً در موضوع خود بى نظير. در اين كتاب، تمامى آنچه كه در حيات على بن ابى طالب ـ ع ـ از ابتدا تا انتهاى زندگى ايشان اتفاق افتاده خلاصه شده. اين كتاب عصاره صدها كتاب و هزاران حديث درباره على بن ابى طالب ـ ع ـ است كه با شيوه اى نوين نگارش يافته است و هم اكنون در حال اقدامات نهايى آن هستيم و شايد اوائل سال آينده بتوانيم آن را در سه يا چهار جلد منتشر كنيم.