مى شود. اينكه آيا حديث سند دارد؟ چه كسانى در سلسله سند قرار دارند؟ سند صحيح است يا نه؟ تا چه حد قابل اعتماد است؟ متن در چه زمان و در كدام كتاب آمده و نقل شده است؟ چه قسمتهايى از حديث در طول تاريخ به تدريج از حديث حذف شده است؟ و چه قسمتهايى به آن اضافه شده است؟ معارض دارد يا نه؟ تا به آنجا كه... چه نكاتى از اين حديث استفاده مى شود؟
بسيارى از علوم، ريشه در احاديث اسلامى دارند كه تمامى اينها نمايه گزارى خواهند شد تا هر كس در رشته مورد علاقه خود بتواند به خوبى از آنها استفاده نمايد. بر اساس اين طرح، هر حديثى بين يك تا بيست صفحه شناسنامه پيدا مى كند و محقق به جاى مراجعه به كتابهاى گوناگون، با ديدن يك صفحه يا بيشتر خواهد توانست به تمامى مطلب دست يابد و از آنجا كه كار، بسيار پيچيده و تخصّصى است، محققانى كه از هم اكنون در زمينه هاى مختلف مشغول به كارند، به تدريج با تخصّصى كه پيدا مى كنند ان شاء الله كار تهيه شناسنامه حديث را آغاز خواهند كرد. كار نهايى و خصوصاً نمايه گزارى را نيز به خواست خدا خود بر عهده خواهم داشت كه كارى فنى و حساس است؛ بايد كلماتى كوتاه و گويا را انتخاب كرد تا محقق به سهولت و راحتى بتواند مطلب خود را دريافت و آن را دنبال كند.
علوم حديث: چه اقدامى تاكنون براى تهيه شناسنامه احاديث صورت گرفته است؟
محمدى رى شهرى: هم اكنون كار مطالعاتى در حال انجام است؛ ولى تا طرح ميزان الحكمه به پايان نرسد، امكان شروع آن طرح وجود ندارد.
علوم حديث: كتابخانه تخصصى علوم حديث از چه زمان و با چه هدفى تأسيس شد و هم اكنون چند عنوان كتاب دارد؟
محمدى رى شهرى: كتابخانه در تاريخ ۲۲/۸/۷۴ همزمان با ولادت حضرت فاطمه زهرا ـ سلام الله عليها ـ با پيام مقام معظم رهبرى حضرت آية الله خامنه اى افتتاح شد و اكنون استفاده از آن براى همه كسانى كه بتوانند از كتابها استفاده نمايند آزاد است. بخش خواهران و بخش