دو سرای زندگی (بر گرفته از دنیا و آخرت) صفحه 5

پيش‏گفتار

دنيا و آخرت، دو موضوع بنيادين در مطالعات جهان شناسى و انسان‏شناسى است زيرا جهت‏گيرى ما در زمينه‏هاى گوناگونِ اعتقادى، فرهنگى، اقتصادى و سياسى، ارتباط تنگاتنگى با چگونگى نگاهِ ما به دنيا و آخرت دارد. به همين دليل، شناخت ديدگاه اسلام در باره اين دو موضوع، براى پيروان اين آيين آسمانى، از اهمّيت فراوانى برخوردار است.

دوسراىِ زندگى

دنيا و آخرت، دوسرا، براى دو گونه زندگى است، يكى پايدار و ديگرى ناپايدار. زندگىِ دنيا فرصتى است كوتاه، براى ساختن زندگىِ پايدار و كِشت‏زارى است براى آن مرحله ماندگار، به‏گونه‏اى كه هر چه در اينجا بكاريم، در آنجا درو خواهيم كرد:

مزرع سبز فلك ديدم و داس مه نو

يادم از كِشته خويش آمد و هنگام درو

به منظور آشنايى هر چه بيشتر علاقه‏مندان، با اين دو مرحله زندگى، در سال ۱۳۸۴ با همكارى پژوهشكده علوم و معارف

دو سرای زندگی (بر گرفته از دنیا و آخرت) صفحه 6

حديث كتابى با عنوان «دنيا و آخرت از نگاه قرآن و حديث» تأليف و در اختيار قرار گرفت.

هم اكنون با هدف بهره‏گيرى عموم مردم از رهنمودهاى نورانى قرآن و احاديث اهل بيت عليهم‏السلام گزيده كتاب ياد شده نيز تنظيم و با عنوان «دوسراىِ زندگى» به صورت كتاب همراه تقديم علاقه‏مندان به معارف اسلامى مى‏گردد.

اين اقدام توسط فاضل ارجمند جناب آقاى مرتضى خوش‏نصيب صورت پذيرفت، حسن انتخاب و زحمات ايشان قابل تقدير است. همچنين بر خود، لازم مى‏دانم از نقش ديگر پژوهشگران بويژه فاضل گران‏قدر جناب آقاى رسول موسوى كه در تأليف اصل اين اثر، اين جانب را مساعدت نمود، و نيز از مترجم توانا، جناب آقاى حميد رضا شيخى كه با ترجمه روان و زيباى خود، زمينه بهره مندى پارسى زبانان را از آن فراهم ساخت صميمانه تشكّر كرده و براى همگان، از خداوند منّان، پاداشى در خورِ فضل حضرتش مسئلت نمايم.

محمّد محمّدى رى‏شهرى

۱۲ بهمن ۱۳۹۳