زندگی بهشتیان (بر گرفته از کتاب بهشت و دوزخ)
صفحه 5
پيش گفتار
بهشت و دوزخ، از بنيادىترين مسائل، در حوزه معارف مرتبط با جهانشناسى و انسانشناسى است. از نگاه قرآن، هدف نهايى آفرينش انسان و جهان، بازگشت به خداوند متعال است، و اگر اين هدف نباشد، نه تنها آفرينش انسان، بلكه آفرينش جهان، باطل و بيهوده است. قرآن، در بيان هدفدار بودن خلقت انسان مىفرمايد:
«أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَكُمْ عَبَثًا وَأَنَّكُمْ إِلَيْنَا لاَ تُرْجَعُونَ ؛۱
آيا گمان بُردهايد كه ما شما را بيهوده آفريدهايم و به سوى ما باز نمىگرديد؟!».
همچنين هدفدار بودن خلقت جهان را چنين بازگو مىكند:
«وَ مَا خَلَقْنَا السَّمَآءَ وَ الْأَرْضَ وَ مَا بَيْنَهُمَا بَطِلاً ذَ لِكَ ظَنُّ الَّذِينَ كَفَرُوا فَوَيْلٌ لِّلَّذِينَ كَفَرُوا مِنَ النَّارِ* أَمْ نَجْعَلُ الَّذِينَ ءَامَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّلِحَتِ كَالْمُفْسِدِينَ فِى الْأَرْضِ أَمْ نَجْعَلُ الْمُتَّقِينَ كَالْفُجَّارِ ؛۲
ما، آسمان و زمين و ميان آن دو را پوچ نيافريديم.
1.. مؤمنون : آيه ۱۱۵ .
2.. ص : آيه ۲۷ ـ ۲۸ .
زندگی بهشتیان (بر گرفته از کتاب بهشت و دوزخ)
صفحه 6
اين، گمان كسانى است كه كافر شدند. پس واى بر كسانى كه كافر شدند از آتش جهنّم! يا [گمان مىبريد] ما كسانى را كه ايمان آوردند و كار نيك انجام دادند، همسانِ تبهكاران در زمين قرار مىدهيم و يا تقواپيشگان را با فاجران همانند مىكنيم؟!».
بازگشت به خدا
بر پايه آموزههاى اسلامى، مقصود از بازگشت به خداوند متعال، رستاخيز انسان و حضور وى در صحنه قيامت و ديدن نتيجه كارهاى خويش و به تعبير دقيقتر، ديدن كارهاى تجسّميافته خود است. اين رويارويى با نتيجه اعمال يا خود اعمال، به يكى از دو شكل زير جلوهگر مىشود: يا آنچه از انسان صادر شده، با حكمت آفرينشْ همسوست ؛ همسويىاى كه در قالب شناخت آفريدگار جهان و ايمان به او و اخلاق و رفتار شايسته بروز مىكند كه در اين صورت، «بهشت» در انتظار اوست، سرايى سراسر نور و بهرهمندى ؛ و يا بىاعتنا به حكمت آفرينش، با ناديده انگاشتن آفريننده هستى و آيين او و تعطيل كردن همه ظرفيتهاى رشد و تكامل خود كه در اين صورت، «دوزخ» جايگاه اوست، سرايى سراسر تاريكى و ناكامى.
زندگى بهشتيان
با هدف آشنايى عميقتر خوانندگان گرامى با زندگى انسان در جهان آخرت، در بهار سال ۱۳۸۹، كتابى با عنوان «بهشت و